Filipíny recept na Středaform

K nejčastějším novoročním závazkům prý patří shazování kil. I ze čtenářských emailů je to vidět. Mnozí se chtějí připojit k naší soutěži v hubnutí. Připomínáme, že to půjde zase od března, do té doby se v ordinaci Polikliniky Dopravního zdravotnictví kontrolují hlavně ti, kteří se již do hubnutí pustli. V lednu a v únoru se neordinuje každý týden, neboť dr. Leoš Středa je v Asii. Ale jeho spolupracovníci tam jsou dvakrát do měsíce, aby se ti, kteří již hubnou, mohli přijít zkontrolovat a poradit. A rady fungují také po emailu: dr.streda@gmail.com.

Nechcete zkusit sladké klobásy?

Dr. Leoš Středa na Filipínách občas sežene pro čtenáře nějaké recepty na dietní pochutiny z Asie. Dnešní pochoutka je už svým názvem trochu zvláštní a jako dietní moc nezní. Jak můžou být klobásy sladké?

Filipínci mají rádi sladké snad úplně všechno, takže mezi jejich národní pochoutky patří tocino, což je vepřové pečené na cukru. Sýr se tam také sladí, proto z něho mohou připravovat zmrzlinu. Dáte si kopeček sýrové zmrzliny? Chutná jako parmezán s cukrem. V době umělých sladidel lze filipínské pochoutky připravovat snadno tak, že odpovídají nízkosacharidové dietě. Stačí cukr nahradit sladidlem a lze si upéci například sladkou filipínskou klobásu longanisa. Stejně jako ji připravuje Frank Krejčí (na snímku). To je Čech, který se na Filipíny dostal přes Ameriku a vlastní tam fabriku na výrobu delikates. Jen u něj seženete zavináče nebo tlačenku. Ale vyrábí i místní speciality. Na sladkou klobásu potřebujete jen pepř, sůl, sladidlo (místo cukru), česnek a mleté maso a mletý špek. Uvaříte vše ve vodě, nacpete do střívek a klobásky pomalu vaříte na pánvi s vodou tak dlouho, až se voda vyvaří. Pak jen podlijete olejem, opečete. A pochutnáte si zcela určitě.

Jak jsou na tom vyhlašovatelé?

Starostka Lanškrouna Stanislava Švarcová zahájila rok 2013 s hmotností 73,5 kg, má tedy dole 4 kg, ale oproti její nejnižší hmotnosti (to bylo 71 kg), je to přeci jen více. Její email vše vystihuje: „Není zbytí, aspoň pár kilíček musím dát dolů. Tedy znovu, hladovka, maso, sýr a bílé víno. Kdy začínáte vy?" …dotaz směřovaný na doktora Leoše Středu.

Šéfredaktor Orlického deníku Karel Pokorný je aktuálně na váze 86 kg. Vánoce a Nový rok přečkal v porovnání s ostatními protagonisty našeho projektu s nejmenší újmou, přestože svátky neprožíval rozhodně nijak asketicky. Jak sám poznamenal „jaké by to byly Vánoce bez kapra, salátu, řízku Pavlišov s knedlíčkem a zelím, chlebíčků a trochy toho sladkého, že? "

Doktor Leoš Středa odpovídá (stále je na Filipínách): „Začínám právě teď! Vlezl jsem dnes na váhu…hrůza. Je tam 95 kg. O 6 kilo víc, než byla moje rekordní nejnižší hmotnost během naší soutěže. Dnes večer si dám k večeři barbecuované slepičí pařátky. U nás jídlo neobvyklé, ale fakt je to dobrá filipínská pochoutka a hlavně to člověk tak dlouho obírá, že má pocit hodinového hodování."

Dieta Středaform se stala v naší čtenářské soutěži v hubnutí nejúspěšnější. Jak zhubnout pomocí této diety naučí každého MUDr. Leoš Středa v ordinaci. Získáte od této diety jídelníček, naučíte se, co je dietní strava a zdravá strava a budete hubnout. Ale i jak cvičit, resp. pohybovou aktivitu během hubnutí. Dr. Středa vám řekne, zda je prozhubnutí vhodná krabičkoá dieta, Dukanova dieta nebo dělená strava, zhubněte pod dohledem odborníka.

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí