
	Zdravé vaření / online kuchařka - lilek zapečený s mozzarellou a houbami
	Lilek je zelenina, kterou si můžete dopřát i v rámci redukční diety s omezením sacharidů. Týká se hubnutí s pomocí redukční diety, jakou je například Dukanova dieta, StředaForm (autorem je MUDr. Leoš Středa), či dělená strava. Lze jej připravit na několik způsobů a výborně se hodí jako příloha.
	Potřebné suroviny:
	1 lilek (2 jednotky)
	1 mozzarella (0 jednotek)
	nakládané houby (0 jednotek)
	koriandr
		Předpříprava:
		
			
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			
1. Lilek orestujeme na olivovém oleji z obou stran.
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			
2. Orestovaný lilek vložíme do pekáčku a posypeme koriandrem.
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			
3. Další vrstvu vytvoříme z nakrájené mozzarelly.
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			
4. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a zapékáme přibližně 10 minut, dokud se mozzarella nerozteče.
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			 
		
			
5. Na závěr dáme na mozzarellu nakládané houby. Vyndáme z trouby a můžeme podávat. 
		
			 
	
			Mozzarellu nakrájíme na plátky. Lilek pokrájíme na kolečka.
		
			Příprava:
		
1. Lilek orestujeme na olivovém oleji z obou stran.
2. Orestovaný lilek vložíme do pekáčku a posypeme koriandrem.
3. Další vrstvu vytvoříme z nakrájené mozzarelly.
4. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a zapékáme přibližně 10 minut, dokud se mozzarella nerozteče.
5. Na závěr dáme na mozzarellu nakládané houby. Vyndáme z trouby a můžeme podávat. 
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí
  
    

