Zdravé vaření / online kuchařka - lilek zapečený s mozzarellou a houbami
 
Lilek je zelenina, kterou si můžete dopřát i v rámci redukční diety s omezením sacharidů. Týká se hubnutí s pomocí redukční diety, jakou je například Dukanova dieta, StředaForm (autorem je MUDr. Leoš Středa), či dělená strava. Lze jej připravit na několik způsobů a výborně se hodí jako příloha.
 
Potřebné suroviny:
1 lilek (2 jednotky)
1 mozzarella (0 jednotek)
nakládané houby (0 jednotek)
koriandr
 

Předpříprava:
Mozzarellu nakrájíme na plátky. Lilek pokrájíme na kolečka.
 
 
 
 
 
 
 
 
Příprava:
 
1. Lilek orestujeme na olivovém oleji z obou stran.
 
 
 
 
 
 
 
 
2. Orestovaný lilek vložíme do pekáčku a posypeme koriandrem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Další vrstvu vytvoříme z nakrájené mozzarelly.
 
 
 
 
 
 
 
 
4. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a zapékáme přibližně 10 minut, dokud se mozzarella nerozteče.
 
 
 
 
 
 
 
 
5. Na závěr dáme na mozzarellu nakládané houby. Vyndáme z trouby a můžeme podávat. 
 

 

 

 

  

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí