Zdravé vaření / online kuchařka - Zapečený květák se šunkou a vejcem

Tento recept nám poslala čtenářka Vlasta Friedlová ze Svitav, jejíž dcera Radka Friedlová se pustila do hubnutí s pomocí diety StředaForm (autorem je MUDr. Leoš Středa). Je to návod jak zhubnout bez rafinovaných cukrů a živočišných tuků.
 
Potřebné suroviny:
 
Květák nakrájený do hrníčku (3 jednotky)
100 g šunky nebo anglické slaniny (2 jednotky)
1 vejce (1 jednotka)
 
 

Předpříprava:

Šunku nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme metličkou.
 
Příprava:
 
Růžičky květáku napolo uvaříme ve slané vodě, smícháme je s drobně nakrájenou šunkou nebo anglickou slaninou. Přidáme vejce a koření podle chuti, osolíme. Dáme zapéct.
 

  

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí