Zdravé vaření / online kuchařka - Vegetariánský salát s žitnou vlákninou

Tento recept je typem na dietní a lehkou večeři. Díky minimálnímu obsahu sacharidů je tento pokrm vhodný při hubnutí pomocí redukční diety, jako je například Dukanova dieta, dieta StředaForm (autorem je MUDr. Leoš Středa), či dělená strava. Salát je vhodný také pro vegetariány, protože neobsahuje maso. Žitná vláknina navíc blahodárně působí na trávicí trakt a pročišťuje organizmus.

Potřebné suroviny:
200 g ledového salátu - 2 j. 
1 rajče - 1 j.
100 g bazalkového tofu - 0 j.
jogurtový dressing - 0 j.
1 lžíce žitné vlákniny - 1 j.
 

Předpříprava:
Tofu a rajče nakrájíme na mále kostičky. Dressing smícháme s žitnou vlákninou.
 
Příprava:
Salát důkladně propláchneme a osušíme. Smícháme s rajčetem a bazalkovým tofu. Přidáme dressing s vlákninou a promícháme. Podáváme s chlebem z lněné vlákniny.
 

  

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí