Smažená cuketa se sojovým tofu

Smažená cuketa se sojovým tofu
Zdravé vaření / online kuchařka - smažená cuketa se sojovým tofu
 
Cuketa je v poslední době velmi oblíbeou zeleninou a často se objevuje v našem jídelníčku. Její konzumace je vhodná při redukčních dietách. Obsahuje 90% vody, vlákninu a spoustu vitaminů a stopových prvků. Namísto klasické přílohy můžeme připravit sojový "tvaroh" tofu.
 
Potřebné suroviny:
1 středně velká cuketa cca 150g (4 jednotky)
100g tofu (0 jednotek)
sezamový olej (0 jednotek)
1 lžička červené papriky (1 jenotka)
sůl
 

Předpříprava:
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Pokud máme hezký kousek, nemusíme ji loupat. Tofu si nakrájíme na menší kostičky.
 
Příprava:
Na pánvi rozehřejeme trochu sezamového oleje a poklademe na ni mírně posolená kolečka cukety. Smažíme pozvolna z obou stran přibližně 2 minuty. Když máme cuketu osmaženou, necháme ji na ubrousku okapat, abychom se zbavili přebytečného oleje. Na pánev přidáme na kostičky pokrájené tofu, špetku soli a lžičku mleté červené papriky. Příprava tofu trvá cca 5 minut. Nyní máme pokrm hotový a můžeme jej podávat.
 

 

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí