Zdravé vaření / online kuchařka - Dušená mrkev s vepřovým masem

Tento recept nám poslala čtenářka Vlasta Friedlová ze Svitav, jejíž dcera Radka Friedlová úspěsně hubne v rámci projektu hubnutí s východočeskými deníky. Ačkoliv má mrkev větší množství sacharidů, nemusíte se tohoto jídla bát. Mrkev je nastavována cuketou, tudíž jí tam není mnoho.
 
Potřebné suroviny:
50 g mrkve (3 jednotky)
1 malá cibule (2 jednotky)
středně velká cuketa (1 jednotka)
vepřové plátky (0 jednotek)
olivový olej
sůl, pepř
 

Předpříprava:
Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev nakrájíme na kostičky. Cuketu uvaříme, slijeme vodu a rozmixujeme tyčovým mixérem.
 
Příprava:
Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku dozlatova. Přidáme mrkev, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Nakonec mrkev zahustíme rozmixovanou cuketou. Vepřové maso osolíme a opepříme. Restujeme na troše olivového oleje z obou stran.
 

 

 

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí