Zdravá výživa | online kuchařka - jahodový dortík s vlákninou (videorecept dole)

Ptáte se, jak zhubnout a moct i nadále mlsat dortíky? Odpovědí na otázku hubnutí je samozřejmě dieta. A odpovědí na dietní mlsání je tento recept. Namísto klasické mouky je zde použita mandlová mouka a namísto cukru zase inulin. Ovocnou příchuť dodává ochucená jahodová vláknina. Recept se skvěle hodí pro diety omezující sacharidy, jakými jsou např. Dukanova dieta (Dr. Pierre Dukan) či dieta StředaForm (MUDr. Leoš Středa).

 
Potřebné suroviny:
3 vejce - 3 j.
1 polévková lžíce inulinu - 1 j.
3 polévkové lžíce mandlové mouky - 6 j. (v případě mandlové mouky StředaForm pouze 3 j.)
kůra z 1/2 citronu - 0 j.
200 ml zakysané smetany - 4 j.
200 ml smetany ke šlehání - 4 j.
4 polévkové lžíce ochucené jahodové vlákniny - 4 j.
 

 
Příprava piškotu:
Žloutky smícháme s inulinem, mandlovou moukou a citronovou kůrou. Opatrně zapracujeme sníh z bílků. Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme při 180°C cca 20 minut.
 
Příprava náplně:
Ze smetany ušleháme šlehačku, do které vmícháme zakysanou smetanu a jahodou vlákninu.
 
Příprava dortu:
malou kulatou formu o průmeru cca 15 cm vyložíme po obvodu pečícím papírem. Na dno dáme piškotový korpus a ze zbylého korpusu si nařežeme proužky o velikosti asi 5x3 cm. Piškotovými proužky vyložíme obvod formy a poté ji naplníme šlehačkovým krémem. Dort dáme ztuhnout do lednice nejlépe do druhého dne.
 

 

 
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí